Diverse meldpunten voor allerlei malafide praktijken te melden bij de overheid.

We kunnen de Belgische burger snel informeren over de grootste actuele dreigingen.
Om op een correcte manier te informeren en adviseren over cyber-security, grote actuele digitale dreigingen en online veiligheid.

 1. SafeOnWeb

  Meld een probleem

  Zoek je informatie over bij welke instanties je terecht kan als je online een probleem hebt? We wijzen je verder de weg naar organisaties waar je terecht kan.

 2. Meldpunt Belgie

  Bent u het slachtoffer van misleiding, bedrog, fraude, oplichting? Of werden uw rechten als consument of onderneming niet gerespecteerd?
  Kies dan het scenario dat op uw probleem van toepassing is en doorloop de verschillende stappen om uw probleem te melden aan de bevoegde diensten.
  U krijgt steeds een advies waarin we zoveel mogelijk op uw vragen trachten te antwoorden.
  De bevoegde diensten analyseren uw melding en stellen mogelijk een onderzoek in. Dit kan leiden tot het doorgeven van uw gegevens aan andere bevoegde autoriteiten. Zij komen niet tussen in uw individueel probleem en verstrekken in principe geen informatie over het onderzoek. Voor uw individueel probleem verwijzen wij uitsluitend naar het advies dat u zal toegestuurd worden.

 3. Ecc Belgie

  WAT BETEKENT HET ECC VOOR U ?

  Uw rechten als consument stoppen niet aan de grens. hebt U een probleem met de aankoop in een andere Europese lidstaat ? Doe dan gratis een beroep op de informatie, advies en bemiddeling van ECC België  en zijn Europese netwerk.