Lid worden ?

WABP is er voor iedereen die zijn buurt veiliger wil maken. Beheerders en leden melden zich aan vanuit alle hoeken van België. Een typisch beheerders/leden profiel bestaat niet, het blijkt een gezonde dwarsdoorsnede van de samenleving te betreffen, uit alle beroepsgroepen, leeftijdscategorieën, achtergrond of sekse komen deze digitale buurtbeveiligers.

De enige rode draad die wij onder de immer groeiende groep beheerders en leden hebben kunnen ontwarren is een betrokkenheid met de buurt en de wil om zich in te zetten voor de leefbaarheid en veiligheid daarvan.

Onder de beheerders zien we een flink aantal gepensioneerden, die het prettig vinden hun steentje op deze manier bij te dragen in de buurt. Blijvende uitdaging blijft voor WABP, om ook hen die minder affiniteit hebben met de almaar sneller digitaliserende samenleving, te betrekken bij deze digitale burgerinitiatieven.

Voor senioren die geen smartphone/WhatsApp hebben en nog in het bezit zijn van oudere toestellen kunnen eveneens lid worden door hun te laten inschrijven door een familielid, vriend, kennis of buur.
Met hun gegevens zullen wij een telefoonnummer ter beschikking stellen waar ze hun bevindingen kunnen melden. Uiteraard is nog steeds het bellen van de 112 van toepassing alvorens men onze diensten verwittigd. De beschikbare beheerder zal dan hun melding posten in de desbetreffende groep. 
We laten onze senioren niet aan de zijlijn staan en proberen hun actief te laten meewerken. 

Het volmaakt antwoord hebben wij nog niet gevonden, maar we blijven dapper doorzoeken. Deze groep blijkt namelijk sterk buurtgericht en betrokken bij wat er in de straat zich voordoet en is daarom van grote waarde binnen het buurtinitiatief !