LID WORDEN VAN EEN WABP GROEP

Hoe kan ik lid worden van een WABP groep?

  1. Ga naar het Google map overzicht van de buurtpreventie groepen. Zie de kaartoverzichten op de homepage, klik hier Google map
  2. Zoek een groep in de buurt. Let op, het laden van de kaart duurt soms even omdat er heel veel gegevens geladen moeten worden.
  3. Indien er een e-mail adres bij de groep staat, dan kunt u de beheerder van die groep een mail sturen. Stuur gelijk naam, adres en uw mobiele nummer, zo kan de beheerder contact met u opnemen.

De beheerder zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Er is eveneens een WABP handleiding Landen voor een duidelijke uitleg . Soms hebben beheerders naast een Alarm een Chat app groep in WhatsApp aangemaakt.

Zo blijft de Alarm App uitsluitend voor de alarmerende meldingen en kunnen leden toch andere belangrijke informatie delen via de Chat App.

Zodra u bent toegevoegd in de groep ziet u in WhatsApp vanzelf een melding staan.

U hoeft hier niet op te reageren met een ‘Dank je wel’ of bv. emoticon, stel dat er 100 mensen lid zijn van de Alarm App groep dan ontvangen alle 100 leden een niet urgent bericht, terwijl ze dat wel verwachten.

Het maakt mensen onnodig ongerust en sommige leden verlaten hierdoor zelfs de groep, dat terwijl beheerders vaak erg veel moeite hebben gedaan om leden te werven.

Heeft u vragen aan de beheerder, stel deze dan in een privé bericht maar nooit in de groep zelf.

Als u een alarmerende melding wilt doen, bel dan eerst 112 en App vervolgens in de Alarm App groep.

Het is belangrijk dat je in dat bericht zoveel mogelijk informatie plaatst, denk aan:

  • Locatie en tijdstip (Let op: in de Alarm App mag je uitsluitend berichten plaatsen die op dat moment van toepassing zijn, achteraf berichten kun je beter in de Chat App groep plaatsen of anders indien de beheerder dit heeft doorgegeven).
  • Soort (verdachte) situatie
  • Aantal personen
  • Eventueel voertuig inclusief kenteken
  • Beschrijving van voertuig en personen
  • Is 112 gebeld ?

Print ook de Signalementen kaart KLEIN LANDEN uit, deze kunt u ophangen in bijvoorbeeld uw keukenkast of meterkast.

Tip: Installeer een Alarm geluid zoals bv. een sirene als meldingsgeluid van de Alarm App groep, zo weet u direct of de melding urgent is of niet. U kunt er ook voor kiezen om het geluid van de eventuele Chat App groep van de buurt te dempen.

Soms worden daar namelijk nogal vaak berichten in geplaatst en niet iedereen wil voortdurend gestoord worden maar zo nu en dan wel op de hoogte blijven van wat er in de buurt gebeurd.

In WhatsApp de notificatie instellingen aanpassen

Voor een correcte weergave dient u het bestand eerst op de pc/ laptop te downloaden.