Maak nu je eigen noodplan in 7 stappen met een risico analyse.

Wij maken voor de gekste dingen een verlanglijstje, voor de Sint, een to do-lijstje met klusjes in het huis, een lijstje met goede voornemens voor het nieuwe jaar, …
Maar heb je ook de belangrijkste lijst? Een lijst met contactpersonen in geval van nood, de evacuatiewegen in jouw huis en de plaats van de rookmelders?

Voor uitgebreide informatie over alle risico’s verwijzen wij naar de site van Risico-Info van de overheid.

Een plan op maat

Maak nu een noodplan dat jou en je familie helpt om snel én goed te reageren als er iets ernstig gebeurt. In slechts 7 stappen krijg je een plan op jouw maat gemaakt.

  1. Surf naar www.mijnnoodplan.be
  2. Vul de vragen in
  3. Download je gepersonaliseerd noodplan.
  4. Print het uit en hang het zichtbaar op in huis. Zet het ook op je smartphone.

Tips voor gezinnen met kinderen

Aarzel niet om je eigen noodplan ook eens door te nemen met je kinderen.

  1. Oefen met hen hoe ze veilig kunnen buiten geraken bij een brand. De weg naar buiten vinden bij hevige rook (geblinddoekt) is bijvoorbeeld niet gemakkelijk.
  2. Weet elke familielid goed hoe het alarmsysteem werkt?
  3. Spreek vooraf een contactpersoon in nood af en noteer deze adresgegevens ook in de agenda van je kinderen of sla ze op in hun gsm.

Meteen verwittigd bij een noodsituatie

Bij een noodsituatie in jouw buurt, wil je uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte zijn. Zo kan je de juiste stappen nemen om jezelf en je gezin te beschermen, bv. gas of elektriciteit afsluiten. Schrijf je in op BE-Alert! Zo ontvang je een bericht via sms, vaste telefoonlijn of e-mail bij een noodsituatie.