Inbrekerstactiek

Geplaatst in: Info 0

Weer een inbrekerstactiek … oppassen is de boodschap. En toch zijn er nog mensen die hierin meegaan.

Politie waarschuwt voor opvallende inbrekerstactiek: telefoontje lokt je uit huis en dan slaan dieven toe.

Inbrekers die u opbellen met een uitnodiging voor een tentoonstelling om u uit uw huis te lokken, het is de nieuwste tactiek van dieven.

De politiezone Aalter waarschuwt op Facebook voor de list. Politiezone Aalter kreeg al meerdere meldingen van bewoners die opgebeld werden met het trucje. “U wordt eerst gebeld door het nummer 0484/51.94.50”, legt de politie uit. “De personen stellen zich voor als vertegenwoordiger van de firma Elko House of Elko Concept. U wordt in het Frans aangesproken en uw correcte gegevens, waaronder uw adres en naam, worden gevraagd. Er wordt u gezegd dat u of uw partner een prijs heeft gewonnen, of dat zij luxe zetels verkopen en dat u tot een selecte groep behoort die als eerste naar de tentoonstelling mag komen.”

Terugkerend fenomeen

Wie achterdochtig is, wordt misschien overtuigd door de volgende stap van de inbrekers. Ze sturen een brief van dezelfde firma met een uitnodiging voor de tentoonstelling of de plaats waar u uw zogezegde prijs in ontvangst kan nemen. “Die brief moet ingevuld worden met uw gegevens en de nummerplaat van het voertuig waarmee u zal komen. Wanneer u naar deze tentoonstelling of prijsuitreiking gaat, wordt ondertussen in uw woning ingebroken”, volgens de politie.

Verschillende Aalternaren bevestigen in de commentaren dat ze dergelijke telefoontjes hebben ontvangen. De tactiek zou al langer bestaan en zelfs een jaarlijks terugkerend fenomeen zijn. Het advies van de politie is dan ook duidelijk: “Ga hier niet op in.” Voorlopig zou nog niemand in Aalter in de val getrapt zijn.

De tactiek wordt nu aan het licht gebracht door de Aalterse politie, maar het is zeker niet de eerste gemeente die ermee af te rekenen krijgt. In Mechelen kregen verschillende bewoners bijvoorbeeld al dergelijke telefoontjes en ook in Leuven melden bewoners dat ze uitgenodigd werden voor een louche tentoonstelling. Het evenement zou volgens een van die potentiële slachtoffers doorgaan in Geetbets in Vlaams-Brabant, in een afgelegen straat. Vermoedelijk kozen de inbrekers bewust voor die locatie omdat slachtoffers dan langer onderweg zijn voor ze de oplichting opmerken.

https://www.hln.be/in-de-buurt/aalter/politie-waarschuwt-voor-opvallende-inbrekerstactiek-telefoontje-lokt-je-uit-huis-en-dan-slaan-dieven-toe~a894f897/