WhatsApp geruchten …

Geplaatst in: Info, Nieuws 0

WHATSAPP-BLOG

Meer tijd voor het accepteren van onze recente update

We hebben van veel mensen gehoord dat er veel verwarring heerst over onze recente update. Er is ook veel misinformatie waardoor mensen zich zorgen maken. We willen daarom iedereen helpen om onze principes en de feiten goed te begrijpen.
WhatsApp is gebaseerd op een eenvoudig idee: alles wat je deelt met vrienden en familie blijft tussen jullie. Dat betekent dat we al je persoonlijke gesprekken beveiligen met end-to-end versleuteling, zodat zowel WhatsApp als Facebook deze privéberichten nooit kunnen zien. Dat is ook de reden waarom we geen registers bijhouden van iedereen die berichten stuurt of belt. We kunnen ook je gedeelde locatie niet zien en we delen je contacten niet met Facebook.
Met onze updates verandert daar helemaal niets aan. De update bevat echter wel nieuwe opties voor mensen die een bericht willen verzenden naar een bedrijf op WhatsApp, en biedt meer transparantie over hoe we gegevens verzamelen en gebruiken. Hoewel vandaag niet iedereen winkelt bij een bedrijf op WhatsApp, denken we dat in de toekomst meer mensen hiervan gebruik zullen maken en is het belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van deze diensten. Deze update is geen uitbreiding van ons vermogen om gegevens te delen met Facebook.
We stellen nu de datum waarop mensen wordt gevraagd om de voorwaarden te herzien en te accepteren uit tot een later tijdstip. Niemands account zal op 8 februari worden opgeschort of verwijderd. We zullen ook veel meer moeite doen om alle misinformatie te verduidelijken over hoe de privacy en beveiliging van WhatsApp werken. Vervolgens zullen we mensen geleidelijk vragen om in hun eigen tempo het beleid te herzien voordat de nieuwe bedrijfsopties op 15 mei beschikbaar zijn.
WhatsApp heeft mensen wereldwijd geholpen met de invoering van end-to-end versleuteling en we zullen deze beveiligingstechnologie nu en in de toekomst blijven verdedigen. We bedanken iedereen die contact met ons heeft opgenomen en alle mensen die geholpen hebben met het delen van de feiten en een eind te maken aan de geruchten. We blijven er alles aan doen om ervoor te zorgen dat WhatsApp de beste optie is voor je privécommunicaties.
15 januari 2021